Доменна піч №3 визнана кращим промисловим спорудженням України

17 Серпень 2012

Найбільший новобуд Єнакіївського метзаводу Групи Метінвест – доменна піч №3 – відмічений дипломом 1-го ступеня Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. За підсумками щорічного конкурсу на кращі будинки та споруди, побудовані й прийняті до експлуатації на території України у 2011 році, нова єнакіївська домна стала переможницею у номінації «Промислові підприємства та об'єкти виробничого значення».

Урочиста церемонія нагородження переможців будівельного конкурсу  відбулася напередодні Дня будівельника у Жовтневому палаці (Київ).  На конкурс було представлено 58 будівель та споруд із 21 області України у 9 номінаціях.  Переможцями стали представники 14 регіонів. Донецька область подала на конкурс 4 об'єкти, одним з яких стала доменна піч №3 Єнакіївського метзаводу.

Вручаючи високу винагороду представникові ПАТ «ЄМЗ», міністр регіонального розвитку,  будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Блізнюк відзначив, що Єнакіївський метзавод є флагманом по впровадженню в будівництво прогресивних проектних рішень, завжди досягає високої якості будівельних робіт, застосовуючи передовий досвід при спорудженні таких об'єктів, як сучасна доменна піч  №3.

«Для всього нашого колективу ця винагорода дуже значима, - прокоментував подію генеральний директор ПАТ «ЄМЗ» Олександр Подкоритов. – Визнання доменної печі №3 кращим виробничим об'єктом України ще раз доводить, що Метінвест вибрав вірний курс на модернізацію».

Відзначимо, що доменна піч №3 (ДП-3) була здана до експлуатації у грудні 2011 року. Нова домна ЄМЗ -  унікальна та єдина в Україні ппіч, яка оснащена новітнім технологічним устаткуванням та системами контролю.