Макіївчанам презентували «Місто – нашими руками»

10 Лютий 2014

Незважаючи на те, що в Макіївці конкурс соціальних проектів Метінвесту «Місто – нашими руками» проходить лише вдруге, він вже встиг завоювати чимало прихильників: охочих реалізувати свої ідеї зібралося більше 200 чоловік.

Основний акцент у ході заходу організатори конкурсу зробили на нових умовах. Так, загальний бюджет конкурсу збільшився на 30% і тепер становить 500 тисяч гривень. Одночасно з цим зросла і сума гранту на один проект – до 100 тисяч гривень (минулого року вона становила 50 тисяч гривень). Більше того, завдяки новій громадській організації «Зелений центр Метінвест» тепер реалізувати свої ініціативи зможуть не лише громадські організації та муніципальні установи, а й групи ініціативних жителів, у яких немає розрахункового рахунку.

- Кожен учасник цього конкурсу може додати свою лепту в розвиток міста, у вирішення соціальних проблем. Тому дуже приємно, що макіївчани беруть у ньому активну участь, - звернувся до присутніх директор Макіївської філії ЄМЗ Олександр Чудновець. - Цього року ми зробили умови ще привабливішими. Думаю, що наша співпраця з вами буде конструктивною і плідною.

У ході презентації представники Метінвесту представили пріоритетні напрямки конкурсу, розповіли про його основні етапи та умови прийому проектних заявок, про критерії та експертну раду. Для тих, хто не має досвіду складання проектної документації, проводитимуться безкоштовні семінари. Крім цього, нагородили присутніх переможців минулого року грамотами за внесок у розвиток міста. У церемонії нагородження взяли участь директор Макіївської філії ЄМЗ Олександр Чудновець і Макіївський міський голова Олександр Мальцев.

- Ті відносини, що у нас сьогодні складаються з компанією Метінвест, напевно, найсучасніші в плані культури відносин, найперспективніші та плідні з точки зору їх реалізації. За останні два роки з'явилося прекрасне футбольне поле на «Черемушках», у двох макіївських ліцеях створені сучасні комп'ютерні класи, сьогодні закінчується капітальний ремонт пульмонологічного відділення міської лікарні №2, - зазначив міський голова Макіївки Олександр Мальцев. - Хочу особисто подякувати Олександру Чуднівцю, генерального директора ЄМЗ Олександру Подкоритову та керівництву компанії Метінвест за таку корисну для міста, для всіх макіївчан співпрацю.

Завантажити у повному розмірі можна тут
Коментарі учасників проекту:

Віктор Потапенко, керівник проекту «Рух – це життя»:

- Відкриття спортивно-ігрового комплексу дозволило дітлахам і молоді, а це близько тисячі чоловік, підтримувати активний спосіб життя. Ще за радянських часів там був баскетбольний майданчик, але до минулого року майже він майже зовсім зруйнувався. А хотілося чимось зайняти молодь, щоб вона не тинялася вулицями. Завдяки цьому конкурсу для діток встановлені пісочниця, гойдалки і кільця, а для старших дітей – турніки, баскетбольний майданчик і футбольне поле. Тепер, коли погода хороша, хлопчаки натягують сітку на ворота і ганяють м'яча. Я от, особисто, не знайомий з Ринатом Ахметовим, але хочеться сказати йому велике спасибі за те, що підтримує наші ініціативи. Взагалі з Метінвестом все легко і просто: за тиждень здали всі документи і відразу пройшли. І культура спілкування порадувала. А головне – разом ми зробили користь для наших хлопців. Ми дуже задоволені проектом. Адже приємно працювати з діловими людьми, які дотримують слова.

Людмила Садова, керівник проекту «Відновлення та розвиток парку»:

- Для мешканців Радянського району Макіївки цей проект став дуже важливим. Тому що у нас немає інших місць для відпочинку. Двадцять років ми мріяли про зміни, і завдяки внеску Метінвесту наша мрія почала набувати реальних обрисів. Велике спасибі, ми обов'язково виправдаємо цю довіру. Навіть наші городяни повірили в себе, адже вони бачать, що їхні справи корисні і значущі. Тому обов'язково будемо брати участь далі. Хочемо відновити пам'ятники, і хоча б пару сотень метрів території вглиб парку. І ще дуже сподіваємося, що з'являться ще інвестори, які поставлять нам конструкції для дітей.

Ірина Чібізова, керівник проекту «Створення тренажерного залу для інвалідів»:

- У рамках проекту у нас з'явилося чудове обладнання та форма. Так що тепер ми гідно виглядаємо на міжнародних змаганнях, привозимо призові місця. Удома тренуємося, підтримуємо себе у формі. Ми зрозуміли, що не треба просити гроші з простягнутою рукою. Метінвест довів, що якщо потрудитися, то вийде все, що захочеш. Це дуже важливо, особливо для неприбуткових організацій.

Метінвест запрошує макіївчан взяти участь у конкурсі «Місто – нашими руками». Заявки приймаються до 15 березня. Записатися на семінар або обговорити свої ідеї можна з представником Метінвесту в Макіївці за телефоном 0675444120.

Довідка

ПАТ «ЄМЗ» є одним з провідних світових виробників квадратної заготовки. Підприємство виробляє литу заготовку, стрижневий прокат, а також різні сортові профілі (балки, швелери, куточки тощо). ЄМЗ входить до Металургійного Дивізіону Групи Метінвест.

МЕТІНВЕСТ - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. До структури Групи входять видобувні та металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків. Група Метінвест складається з Металургійного та Гірничодобувного дивізіонів. Згідно із стратегічним баченням Групи, її мета - стати провідним європейським вертикально інтегрованим виробником сталі зі стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів.  За перші дев'ять місяців, що завершилися 30 вересня 2013 року, Група отримала US$9,8 млрд виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 18%.

Основними акціонерами компанії METINVEST BV (Холдингова компанія Групи Метінвест) є Група СКМ (71,25%) і Смарт-Холдинг (23,75%), які беруть участь в управлінні Компанією на партнерських засадах.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» - керуюча компанія Групи Метінвест.