У Єнакієвому з'явився власний скалодром

17 Грудень 2013

У рамках конкурсу соціальних проектів Групи Метінвест «Місто - нашими руками» Єнакієвська міська громадська організація «Туризм, альпінізм і скелелазіння» завершила встановлення тренувального стенду для альпіністів.

В урочистій церемонії відкриття скалодрома взяли участь президент Федерації альпінізму і скелелазіння Донецької області Сергій Ковальов, заступник міського голови м. Єнакієве Віра Крохмалюк, директор з персоналу Єнакієвського метзаводу Андрій Заїкін, а також відомі альпіністи регіону. Після перерізання символічної «червоної стрічки» першими випробували скалодром наймолодший скелелаз Єнакієвого 10-річний Богдан Горбачов і лідер єнакієвських альпіністів Іван Трофимов.

Нове обладнання являє собою дві смуги для скелелазіння: перша – для навчання новачків, друга – для тренувань більш досвідчених спортсменів. В якості інструкторів для проведення майбутніх занять запросили найбільш підготовлених членів громадської організації «ТАІС» і фахівців Донецької обласної федерації альпінізму. Як зазначає Володимир Горбачов, керівник громадської організації «Туризм, альпінізм і скелелазіння», після встановлення цього обладнання Єнакієве більше не буде єдиним містом у Донецькій області, яке не має тренувального стенду для скелелазіння. За його словами, актуальність проекту зростає в зимовий період року, коли активність спортивних занять інших видів спорту різко знижується.

- Взимку тренуватися можна тільки в закритому приміщенні, тому раніше потрібно було виїжджати з Єнакієвого. Влітку ми їздимо в Харцизьк – там є регіональний парк-заповідник, де обладнаний скалодром. Це натуральні скелі, - розповідає альпініст Олександр Єрхов. – Та що казати: ми давно хотіли мати в Єнакієвому обладнаний стенд для скелелазіння і дуже раді, що наша мрія нарешті здійснилася.

Особливістю проекту є те, що даний стенд для скелелазіння має багаторічний термін експлуатації, не потребує значних вкладень, а тільки звичайного підтримання та оновлення допоміжного інвентарю. Більш того, у разі необхідності він може бути легко розширений шляхом додавання допоміжних смуг. Зараз площа стенду складає 35 квадратних метрів. За безпеку спортсменів відповідає сучасний пристрій, здатний до самоблокування.

- Зараз в Єнакієвому з'явилися свої гори, а раніше були навкруги тільки терикони, - провів аналогію президент Донецької федерації альпінізму Сергій Ковальов. – Думаю, що перші кроки по вертикалі, які зроблять ті діти, що почнуть тренуватися на цьому скеледромі, приведуть їх до найвищих точок нашої планети, а, може бути, й інших планет, оскільки на Землі всі гори вже підкорені. Тож перед вами відкриваються нові горизонти.

- Заняття спортом не тільки зміцнюють здоров'я, але і об'єднують людей, розширюють їх погляди на життя. А такий цікавий напрямок як скелелазіння вже визнали олімпійським видом спорту, тому можна з упевненістю припустити, що єнакієвці гідно оцінять наш подарунок і виховають майбутніх світових чемпіонів, - вважає директор з персоналу ЄМЗ Андрій Заїкін. – Завод і Група Метінвест прекрасно розуміють, наскільки важливо вести здоровий спосіб життя, займатися спортом, тому ми з радістю будемо підтримувати подібні ініціативи надалі.

Нагадаємо, програма «Місто – нашими руками» реалізується в рамках Угоди про соціальне партнерство між Єнакієвським металургійним заводом, Групою Метінвест і Єнакієвською міською радою. Документ підписали у березні поточного року міський голова Валерій Олейник, генеральний директор Метінвесту Ігор Сирий і генеральний директор Єнакієвського метзаводу Олександр Подкоритов. У рамках тристоронньої Угоди ЄМЗ виділив більше 7,2 млн грн на реалізацію соціальних програм у Єнакієвому.

Довідка

ПАТ «ЄМЗ» є одним з провідних світових виробників квадратної заготовки. Підприємство виробляє литу заготовку, стрижневий прокат, а також різні сортові профілі (балки, швелери, куточки тощо). ЄМЗ входить до Металургійного Дивізіону Групи Метінвест.

ГРУПА МЕТІНВЕСТ - вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюзі створення вартості, від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. У структуру Групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Група складається з металургійного та гірничодобувного дивізіонів. Згідно стратегічному баченню Групи, її метою є стати провідним європейським вертикально-інтегрованим виробником сталі з стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. За дванадцять місяців 2012 року Група отримала US $ 12,6 млрд виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 16%.

Основними акціонерами Компанії METINVEST BV (Холдингова компанія) є Група СКМ (71,25%) і Смарт-Холдинг (23,75%), які беруть участь в управлінні Групою на партнерських засадах.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» - керуюча компанія Групи Метінвест