Єнакіївські та макіївські металурги привели в порядок сквери та дороги

22 Квітень 2013

Співробітники Єнакіївського метзаводу та Макіївської філії Групи Метінвест взяли участь у всеукраїнській акції «Зробимо Україну чистою!». Близько 250 волонтерів-металургів вийшли прибрати закріплені території від сміття, сухостою, привести в порядок газони та дороги. За підсумками акції було вивезено майже 100 тонн сухостою, порослі та твердих побутових відходів

У прибиральний арсенал кожної команди були виділені лопати, граблі, мітла, пили, сокири та мішки для сміття. Також волонтери отримали екіпіровку - футболки з логотипом заходу та робочі рукавички. Був організований питний режим. На допомогу командам завод виділив самоскиди та навантажувачі, які оперативно вивозили зібране сміття.

У Єнакієвому волонтери ще на етапі підготовки до акції сформувалися в три команди, за кожною з яких був закріплений фронт робіт для прибирання в сквері стадіону «Металург» - улюбленого місця відпочинку заводчан. Оперативніше за всіх із завданням впоралася команда доменщиків, отримавши статус «Найшвидші». Команда управління залізничного транспорту стала володарем титулу «Найбільш злагоджений колектив» за чітку організацію роботи. А збірна, до якої увійшли прокатники, ремонтники, сталеплавильники, будівельники та енергетики, отримала титул «Найрезультативніші», оскільки зібрала найбільше сміття зі своєї ділянки. У команди увійшли начальники цехів, робітники та службовці цехів та управлінь підприємства. «Сьогодні ми допомагаємо не тільки державі, ми допомагаємо, насамперед, собі, - поділився враженнями начальник цеху виробництва прокату Олександр Литвин. - Прибираючи сміття, я не тільки виконую свій громадянський обов'язок, а й полегшую свою душу».

Макіївські металурги вийшли прибрати вул.Чудську та площу ім.Кірова. За дві години 140 волонтерів зібрали сміття із 3 км дороги, побілили бордюри, очистили від листя та сухостою півтора кілометра газонів. Нарівні зі своїми підлеглими трудився й директор Макіївської філії ПАТ «ЄМЗ» Олександр Чудновець. «Всі працівники нашої філії з натхненням підтримали акцію Метінвесту та вийшли на прибирання міста. Участь у подібних заходах приносить подвійну користь - місто стає чистішим, а колектив більш згуртованим», - вважає Олександр Миколайович.

Довідка

ПАТ «ЄМЗ», до складу якого входять Єнакіївський металургійний завод та Макіївська філія, є одним з провідних світових виробників квадратної заготовки. Підприємство виробляє литу заготовку, стрижневий прокат, а також різні сортові та фасонні профілі (балки, швелери, кутки тощо). Виробничі показники ЄМЗ за 2012 рік склали: агломерат - 2,2 млн.т., чавун - 2,5 млн.т., сталь - 2,7 млн.т, товарний прокат - 2,7 млн.т. ЄМЗ є єдиним виробником в Україні направляючих профілів для ліфтів.
На ЄМЗ працюють одні з найсучасніших в Україні доменні печі (ДП-3 та ДП-5) та перші вітчизняні машини безперервного лиття заготовки (МБЛЗ). У 2012 р в конкурсі «Кращі будинки і споруди, збудовані та введені в експлуатацію на території України», який щорічно проводиться Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, ДП-3 ЄМЗ була визнана найкращим промисловим об'єктом України.

ЄМЗ другий рік  поспіль реалізовує в містах присутності - Єнакієвому та Макіївці - соціальну програму «Місто - нашими руками». Бюджет програми в 2011 р. склав 150 тис.грн, в 2012 р. через затребуваність програми бюджет був збільшений до 350 тис.грн. У 2012 р. адміністрація ЄМЗ та міська влада Єнакієвого та Макіївки уклали договори про соціально-економічне партнерстве «Місто-завод», в рамках яких проведено ряд заходів, спрямованих на створення комфортних умов для городян.

ЄМЗ входить до Металургійного дивізіону Групи Метінвест.

Метінвест є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами у кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС та вугілля й виробництва коксу до випуску напівфабрикатів та кінцевої продукції із сталі, трубопрокату та рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з добувних та  металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів  із обхватом всіх ключових світових ринків.  Основними акціонерами Метінвеста є Група СКМ (71,25%) та Смарт-холдінг (23,75%),  що спільно управляють Компанією.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ» - компанія, що управляє активами Групи Метінвест.

Додаткова інформація доступна на сайте www.metinvestholding.com